1 juni 2014
15:30

Lerkils IF

Referat: Varbergs GIF - Lerkils IF

Idag stod slagen mot Lerkil som vi mötte i Horredscupen och där spelade vi 1 - 1 efter ett sent mål för Lerkil. Hur skulle vi stå oss i 60 minuter?

Vi inledde matchen bra och rullade säkra passningar och kunde efter 5 minuter sätta in ettan på frispark. Lerkil kom dock igen och kvitterade men det kändes ändå som att vi hade det bättre spelet. En perfekt hörna och en ytterligare frispark senare hade vi 3-1 och här kändes det mycket stabilt. Lerkil ökade nu intensiteten och hade dessutom en hel del flyt och fick in både 3-2 och 3-3. Vi hamnade lite efter ett teg i detta skede av matchen och mot slutet av halvleken kunde Lerkil ta ledningen för första gången till 3-4.

Vi snackade i halvtid om att vi ska forrsätta rulla bollen och kämpa ännu hårdare och att vi har 30 minuter på oss att vända. Killarna gick nu ut och verkligen presterade. Med mycket kämpaglöd fick vi först en straff som satter säkert! Sedan kunde vi återta ledningen på en hörna som målvakten tappade in. Lerkil kom dock tillbaks och kunde kvittera men nu hade vi tempot uppe och rullade upp några fina anfall som gott kunde blivit mål med lite flyt. Med 10 min kvar fick vi till en fint anfall med fart, ett par väggspelningar tíll friställd top som kunde rulla in ledningsmålet. Nu följde en intensiv press från Lerkil och de fick till straff efter att en av våra utespelade räddat från mål med händerna. Det skulle visa sig vara ett bra drag då Isak säkert plockade straffen och sedan höll vi ifrån föredömligt!

Mycket stark kämpainsats av alla i laget. Grattis till segern! Tack alla som stod bredvid och hejade på!!